Nye indlæg

 
 

Mød en ansat

22-11-2019
I denne række af interview vil I møde de ansatte på Astrup-Sønderskov Friskole i en lidt anden kontekst end I nok plejer. Vi arbejder med et koncept der forsøger at komme rundt om den enkelte medarbejder og derigennem belyse hvad der netop gør ham eller hende til en vigtig del af flokken. For at få lidt sammenhæng mellem de forskellige interview er det sidste spørgsmål vores “offer” skal svare på, et spørgsmål udformet af den medarbejder der senest sad i stolen.

God fornøjelse med at lære dette menneske lidt bedre at kende.
Kærligst…
Journalist Nielsen
 
Navn: Trine Juul Larsen

Alder: 38

Stilling: Klasselærer

Fortæl mig noget om dig selv:
jeg starter helt klassisk: Jeg er født og opvokset i Astrup hvor jeg også bor med min familie nu. Det tog noget tid inden jeg fandt ud af at jeg skullel værer lærer men nu kan det ikke være anderledes. Jeg er udpræget familie og hjemme menneske.

Hvad syntes du er det vigtigste ved dit arbejde her på skolen?
For mig synes jeg at det vigtigste er at være med til at skabe rammer, hvor børn og unge mennesker har mulighed for at udvikle sig fagligt, men først og fremmest menneskeligt. Forhåbentligt at være med til at skabe skoleglæde. Skole, det behøver ikke være træls. Det passer meget godt til vores motto om, at det gerne må være sjovt at gå i skole. Lærelyst må være kodeordet. Hvis man kan få en 9. klasses dreng til at læse en tekst fra romantikken, hvor han ikke føler, at han skal dø samtidig, så har man opnået et eller andet.

Hvad gør dig glad for at være på ASF?
Jeg har nogle fantastisk kollegaer, som alle sammen er i det her fælles projekt, og vi har nogle skønne børn og unge mennesker, som jeg elsker at arbejde med. Og rammerne giver mig mulighed for at være den lærer, jeg gerne vil være. Jeg får lov til selv at bestemme, og det kan jeg godt li’. :-D
Ledelsen stoler på, at jeg gør det jeg skal og udfylder mit arbejde ordentligt. Og så er der højt til loftet.

Hvis du skulle fremhæve vores skole og arbejdsplads for andre udenforstående, hvad ville du så sige?
Vi kan rigtig godt li’ hinanden. Det gælder både børn og voksne og det tror jeg kan mærkes. Vi er ikke ligeglade med hinanden. Jeg tror, man kan mærke, at det her er et fælles projekt. Det her er ikke bare et arbejde. Vi har så meget af os selv med i det.

Hvad giver mening for dig?
Åh gu! :-D Arbejde eller privat? Det er svært!
Det giver mening for mig at mærke at jeg gør en forskel.

Hvad skal jeg spørge det næste “offer” om?
Hvad er dit bedste barndomsminde?

Hvad var dine planer efter folkeskolen og er det det du arbejder med i dag?
Nej! Det er det ikke. Jeg troede, at jeg skulle være arkæolog eller bibliotekar. Jeg elsker historie og bøger. Men jeg fandt ud af, at ikke alle arkæologer får lov til at grave i kongerners dal, og tanken om at ligge og grave i en dansk pløjemark tog lidt glansen af det.
Efter jeg selv gik på efterskole, havde jeg en overgang, hvor jeg gerne ville være efterskolelærer; og det blev jeg.
Men i gymnasiet anede jeg ikke hvad jeg ville, og derfor endte jeg også på handelsskolen og har også været på universitetet for at læse historie.